Vi tilbyr effektiv rynkebehandling ved bruk av Vistabel® med virkestoff botulinumtoksin type A (Botox). Behandlingen er spesielt godt egnet for behandling av rynker i pannen, mellom øynene (sinnarynken) og fra øyekroken (smilerynker). Andre behandlingsområder er gummy smile (synlig tannkjøtt), tanngnissing,  hopdepine/migrene og overdrevet svetting i armhuler og på hender.

Botulinumtoksin type A er et giftstoff med muskellammende effekt,  som framstilles fra baketrien Clostridium botulinum. Stoffet blokkerer signalstoffer i nervene som gjør at musklene ikke klarer å trekke seg sammen og er derfor særlig effektivt på dynamiske rynker. Selve behandlingen tar 15-30 min og små doser Botox sprøytes inn i huden på de aktuelle stedene. Stikkene kan beskrives som små myggstikk og kan være noe ubehagelige. Resulatene er vanligvis synlige etter 3-6 dager, men det kan ta 2 uker før man ser full effekt. Effekten av behandlingen varer normalt i 3-5 måneder.

Bivirkninger etter behandling er uvanlig, men av og til kan pasienter oppleve at øyebryn og øyelokk henger litt. Denne bivirkningen forsvinner når effekten av behandlingen avtar.

Alle pasienter må godkjennes av vår lege før første behandling. Godkjennelsen varer i ett år. Du bør ikke behandles med Botox dersom du har autoimmune sykdommer, er gravid eller ammer,